3 forskellige former for misbrug

02 februar 2022 Steffen Hansen

advertorial

Misbrug kommer i mange forskellige former og størrelser. Nogle kan måske endda have et misbrug, uden at være klar over det. Hvis man gerne vil over sit misbrug, så kræver det også, at man kan erkende, at man har det. Vi har lavet en liste over tre forskellige typer af misbrug man kan have. Der findes selvfølgelig en masse andre typer, men vi har listet tre af de hyppigste op her. Hvis du vil vide mere, så læs med herunder. 

Misbrugscenter

Alkohol

Alkohol er noget de fleste nyder godt af. I store mængder kan det dog være ekstremt farligt for helbredet. Et alkoholmisbrug er dog lidt mere seriøst, end at tage et par øl til festen eller når man er ude og spise med vennerne. Det er først mere seriøst, når man ser enhver anledning som et tegn til at drikke alkohol, eller ikke kan gå i særlig lang tid uden og føle at man ikke kan fungere i hverdagen. Især hvis man gør det når man er alene. 

Sukker

De fleste elsker slik, og kan også nikke genkendende til, at man måske et par gange har spist lidt for meget. Det skal der også være plads til, men når man stort set ikke kan spise andet eller fungere uden, så har man måske et misbrug overfor sukker. Det kan være farligt for kroppen, og du kan få forskellige sygdomme af at indtage for meget sukker. 

Cigaretter 

Cigaretter er også noget, som mange går og har svært ved at stoppe med. Nikotinen i cigaretter gør en afhængig, og man kan føle, at ens dag er ødelagt, hvis man ikke lige får sine sædvanlige rygepauser. Cigaretter er også yderst skadelige for kroppen. 

Hvis du gerne vil vide mere, eller gerne vil have hjælp til dit eventuelle misbrug, så kan du for eksempel kontakte et behandlingscenter. Vi kan anbefale at du tjekker stien behandlingscenter ud. 

Flere Nyheder