Bevar dine sunde tænder med jævnlige tandlæge besøg

I gamle dage var det helt normalt, at man ikke skulle forvente at have sine tænder særligt længe. Mange mennesker fik tidligt i deres liv et gebis i stedet for deres blivende tandsæt, idet et gebis ikke ville afstedkomme så mange problemer, som naturlige tænder som regel gjorde.

Dengang var der ikke skoletandpleje, fluorskylninger, og alle de andre foranstaltninger, som siden hen skabte en ”nul huller generation”. Men nu om stunder kan det faktisk lade sig gøre at beholde sine tænder intakt hele livet igennem. Med den rette daglige pleje i form af tandbørstning og rensning af mellemrummene imellem tænderne ved hjælp af tandtråd kan du selv bidrage til at holde de værste tandplager fra døren.

Det er dog også vigtigt, at du ikke springer dine årlige – eller faktisk helst halvårlige – tandlæge besøg over. Disse kan nemlig være med til at forebygge alvorlige sygdomme og lidelser i tænder og i tandkød så som parodontose eller karies (huller i tænderne). Og så er det både billigere og nemmere at forebygge end at behandle.

Hvad sker der ved et tandlæge besøg?

Hvis det er så længe siden, du har været til tandlæge, at du har glemt hvorledes den slags foregår, er det i hvert fald på tide, at du kommer af sted? Hos din lokale tandlæge klinik i Hjørring Tandlægerne Brinck Seidelinsgade vil du blive mødt med et smil af de dygtige og erfarne tandplejere, som vil foretage en dybdegående rensning af dine tænder og de dertil hørende tandkødslommer.

Denne tandrensning vil gøre det sværere for plak at opbygge sig, og dermed minimere risikoen for huller i tænderne eller tandkøds betændelse. Herefter vil tandlægen foretage et eftersyn af alle dine tænder, og eventuelt tage et røntgenbillede, som kan afsløre ansatser til karies eller parodontose under tandkødsranden eller mellem tænderne.

Book din tid i dag på tandbrinck.dk