Få hjælp til en effektiv skimmelsvamptest

Har du haft oversvømmelse i din kælder, eller døjer du generelt med fugt i boligen? Så bør du få undersøgt denne for skimmelsvamp.

Hvad er skimmelsvamp?

Skimmelsvamp er en mikro organisme, som også populært kaldes for mug. Du kan tydeligt se, om du har skimmelsvamp eller mug for eksempel i kælderen – væksten vil manifestere sig som plamager ikke ulig dem, du finder på et stykke rugbrød, der har ligget for længe. Skimmelsvamp kan have flere forskellige farver og udformninger, og kan for eksempel være låddent i overfladen.

Det anslås, at der findes i omegnen af halvanden million forskellige arter inden for kategorien skimmelsvamp. Her af er ”kun” cirka 100.000 blevet navngivet. Skimmelsvamp er en naturligt forekommende mikro organisme, som findes overalt i verden. Skimmelsvamp formerer sig ved sporer. Dette betyder, at organismen – når den når en vis alder og størrelse – udsender en masse bittesmå partikler, som transporteres af dyr og mennesker – og på den måde spreder skimmelsvamp sig fra sted til sted. Denne formering finder fortrinsvis sted i de tidlige sommer måneder.

Er skimmelsvamp farlig for mennesker?

Du har sikkert hørt om skimmelsvamp i sammenhænge, hvor det har handlet om indeklima. I boligen vil skimmelsvamp typisk vokse på træ eller tapet, det vil sige organiske materialer. Skimmelsvamp kræver en del fugt for at kunne vokse, og derfor er det vigtigt, at fugtskader udbedres inden skimmelsvamp får lov at brede sig. Er du udsat for skimmelsvamp sporer over en længere periode, kan du nemlig risikere at udvikle allergiske reaktioner. Derfor er det en god ide´at få foretaget en skimmelsvamptest. Hos skimmelsvamptest.dk kan du få tilbudt en grundig test af din bolig, som kan afsløre, om du har et problem med skimmelsvamp. Med til testen hører en fagmands vurdering af en mulig løsning på problemet, skulle et sådant eksistere. Du kan læse mere på skimmelsvamptest.dk