Husk det vigtige dokument til slagtning

19 september 2021 Anders Lundtang Hansen

Det er ikke alle, der har mulighed for at slagte dyr derhjemme, selvom de måske har en lille fold med grise, køer eller lignende, eller de har fået overdraget sådan et eksemplar, som der skal omdannes til mad.

Den slags skal helst foregå under de rette omstændigheder og forhold på et slagteri, der har lov til at gøre den slags, for hvis det gøres forkert, så kan man jo risikere at ende med nogle fødevarer, der ikke er sunde at spise.

Det kan så resultere i sygdomme, der spreder sig – og så har man hurtigt problemet!

Men det er ikke bare sådan lige at komme vadende ind fra gaden med et dyr under armen og ønske det slagtet.

Selvfølgelig er det bedste at lave en aftale som det første, men der skal også være styr på de dokumenter, som der skal medbringes til slagtningen.

Få styr og orden på de dokumenter til slagtning

Man kan kalde det for meget kontrol eller papirnusseri, men det er den slags, som der er med til at gøre, at tingene bliver gjort ordentligt og tjekket efter, så man altid kan spore sagerne, der er foregået.

Så om man skal have slagtet grise, lam eller andet, så handler det om at have styr på de rigtige dokumenter fra de rette instanser, som man skal medbringe til den her slagtning på et slagteri, før det kan finde sted.

Nogle af disse slags dokumenter kan man fremvise elektronisk, men der er nogle, som man er nødt til at have i papirform.

Det er også din garanti for, at tingene bliver gjort korrekt, så hvis en slagter ikke spørger efter de papirer, så bør du gå et sted hen, hvor man ønsker fremvisning af den slags.

Herfra er det så ellers bare at se frem til de lækre måltider, du får ud af den slagtning!

Flere Nyheder