Hvad er epoxymaling?

12 april 2022 Marie Pedersen

advertorial

Epoxymaling er en type maling. Den består af to komponenter, nemlig en base og en hærder. Disse to komponenter skal blandes inden brug. Epoxymaling bruges ofte på gulve, da de bliver ekstremt modstandsdygtige og stærke når epoxymalingen hærder. Et gulv med epoxymaling kan tåle ting som vand, fugt, slid, kemikalier og terpentinbaseret maling.

Hvor bruges epoxy mest?

Epoxymalede gulve findes mange steder, hovedsageligt på grund af deres robusthed. Ofte vil man kunne finde epoxygulve i landbrug, industri, erhverv og storkøkkener. Også i lagerhaller er det ikke unormalt at finde epoxygulve, da de kan holde til slid fra bl.a. reoler, maskiner og meget andet. Læs mere om hvor du kan bruge epoxymaling her https://bbbetongulv.dk/vare-kategori/epoxy/primer/

epoxy primer

Sådan bruger du epoxymaling

Inden du skal male dit gulv, bør du sørge for at gulvet er vasket og slebet. Det er især aktuelt, hvis gulvet har et gammelt lag epoxy eller en anden type maling, som gør gulvet en smule ujævnt. Derefter bør du slukke for gulvvarmen i forbindelse med påførelse af epoxymaling. Tænd den først igen, når malingen er hærdet, da det vil give det bedste resultat.

Du påfører bedst epoxymalingen med en malerrulle. Husk dog at putte malertape på hele rullen, og tag det af igen, inden du begynder. På den måde får du alle de små, løse hår af din malerpensel. Når du skal blande de to komponenter, skal du være opmærksom på, at du ikke har ret lang tid til at påføre det, da det begynder at hærde hurtigt. Du har ca. en time til at færdiggøre gulvet. Når du har malet dit gulv, skal det have lov til at hærde i 16-18 timer. Herefter skal du give gulvet endnu et lag, men første lag må ikke være 100 % hærdet inden lag nummer 2 påføres, da resultatet ikke bliver lige så pænt. Til sidst lader du gulvet hærde i et par dage, inden det er klar til brug. 

Flere Nyheder