Indret dit eget fotostudie

Er du fotointeresseret, kender du helt sikkert vigtigheden af god belysning. Er du interesseret i f.eks. produktfotografering eller portrætfotografering, som foregår indendørs, ved du højst sandsynligt også, hvor vigtigt det er med et praktisk setup.

Det bedste udgangspunkt, hvis du vil indrette dit eget fotostudie hjemme i stuen, er god belysning, en softboks og en hvid baggrund. Du kan købe et stativ med hvidt papir eller stof, der let kan pakkes sammen når du ikke bruger det. En softboks bruges til at styre lyset og skyggerne i dit billede. Det er muligt at købe et komplet sæt bestående af ovennævnte udstyr. Er du ikke villig til at investere i denne type udstyr endnu, kan du selv eksperimentere med alternativt lys og baggrunde.

Tager du en tur i dit lokale byggemarked, kan du finde både arbejdslamper og materialer, du kan bruge som baggrund. Hobbyforretninger eller stofforretninger ligger også inde med masser af forskelligt stof, som du kan bruge som baggrund. Vær dog opmærksom på, at stoffet eller materialet skal have en mat overflade, så blitzlys og naturligt lys ikke bliver reflekteret. Dette skaber uheldige skygger på dine billeder, og vil flytte fokus fra selve motivet.

Er du erfaren inden for fotografering, og har du måske planer om at gøre det til en forretning, så er det uden tvivl pengene værd at anskaffe “rigtigt” udstyr. Det vil alt andet lige gøre det nemmere at skabe de helt gode billeder.

Fotograferer du på hobbyplan, og er du endnu ikke sikker på, hvor mange penge du er villig til at betale for fotoudstyr, er et godt tip, at bruge hvad du har adgang til. Når du begynder at kede dig med det udstyr, du har, kan du altid gå ud og investere i nye og bedre ting, men da fotografering generelt er en dyr hobby, hjælper det nogle gange at være kreativ.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *