Nyt om serier der ryster verden

TV serier er de nye film. I gamle dage var diskursen, at der fandtes ”kloge film” og ”dumme serier”. Før i tiden var serier så som Horton Sagaen og Glamour repræsentative for serier på TV, hvilket i sagens natur ikke var med til at give serier det bedste ry.

Sådan er det ikke længere. TV serier og serier på diverse streaming tjenester har opnået ny status, hvilket ikke mindst skyldes, at det netop ved hjælp af streaming tjenester – og før det: Muligheden for at optage afsnit på sin TV boks – er blevet nemmere at følge med i serier uden at skulle sidde klistret til skærmen på samme tidspunkt hver dag eller hver uge. Dette giver serie producenterne og forfatterne bag seriernes manuskripter mulighed for at give serierne en højere grad af kontinuitet, samtidig med at det er muligt at opbygge karakterer gennem et langt forløb.

Dette kan man ikke i en standard spillefilm – og det er her, seriernes store force ligger. Derfor ses det også ofte, at kendte skuespillere siger ja tak til at spille med i serier frem for film. Og vi ser rigtig mange vel producerede kvalitets serier ramme skærmen i disse år – såvel fiktions serier som dokumentarer.

Tjernobyl – et kæmpe serie hit fra HBO

Blandt de sidst nævnte er HBO serien Tjernobyl et af de bedste eksempler i nyere tid. Den kontroversielle og meget rørende serie blev lanceret i 2018, og blev set af millioner af mennesker verden over. Serien satte ikke alene fokus på det farlige ved radioaktiv stråling – den behandlede også det problematiske i den topstyring, som fandt sted i det daværende Sovjetunionen. Derfor blev serien genstand for megen kontrovers, og har også medført debat omkring risikoen ved indførelsen af atomkraft som energi kilde.

Du kan læse mere om hvordan serier påvirker folkestemningen på nyhedsposten.dk

Tjek også disse sider:

https://nyhedsposten.dk/
https://daglignyt.dk/
https://BombastiskLiv.dk/
https://DagligTale.dk/
https://EnVerdenAfNyheder.dk/
https://NyhedsPuljen.dk/
https://NyhedsPlus.dk/
https://SOLOHISTORIE.dk/
https://udmelding.dk/
https://lidtnyt.dk/
https://danskenews.dk/
https://anchornews.dk/

Posted in nyt