Tips til at finde den rette yderdør

16 maj 2022 Miranda Denise Rendboe

advertorial

Døre – ikke bare et nemt valg

De rette yderdøre har meget at sige, om end det så er hoveddøren, bagdøren, altandøren eller noget helt fjerde. Funktionerne af døren er selvfølgelig det vigtigste – at man kan komme ind og ud af huset, og at den kan holde til al slags vejr. Men når det ikke er besværligt at finde døre, der opfylder de krav, så har udseendet også en del at sige.

Dørens design og farver skal stemme overens med husets facade. Du skal derfor bestemme dig for, hvor mange ruder døren skal have, om den skal have fyldninger, sideparti, materialer mm. Da der er mange beslutninger, som skal træffes, vil vi give lidt mere indblik i yderdøre.

dør

Yderdøre 

Facadedøren, også kaldet hoveddøren, vil mange nok betegne som den vigtigste dør. Det er den, som sender et signal udadtil, og det er den, som benyttes af alle, der skal ind og ud af huset. Den skal være godt isoleret – på den måde kan I også spare på varmeregningen. Skal du have mest muligt lys ind i entréen, skal denne vælges med én stor rude eller eksempelvis 8 små. Ønsker du mere privatliv, men stadig meget lys, kan du vælge ornamentglas. 

Når det gælder hoveddøren, ses det ofte, at der vælges et sideparti. Sidepartiet fungerer som et aflangt vindue, og lave ofte i ornamentglas for at bevare privatlivet. Sidepartiet er en god måde at få naturligt lys ind i entréen. Den kan, ligesom døren, laves med fyldning forneden. Ønskes mest muligt privatliv, men også naturligt lys i entréen, giver det mening at vælge en dør med fyldning for neden, ornamentglas foroven og et sideparti, der er ligesådan.

Havedøren er endnu et vigtigt element i huset. Her vælges oftest en fransk dør, som altså er dobbelt så stor. Her er nemlig endnu en chance for at få en masse lys ind i stuen.

Flere Nyheder